Hoogste punt nieuwbouw Albinoni

Op de plek van de voormalige basisschool De Beemden aan de Albinonistraat in Boxtel komt een nieuw woongebouw van 3 woonlagen met 27 appartementen. De bouw is in volle gang. Woensdag 17 april vierden we het hoogste punt. 

Viering hoogste punt

Bij het hoogste punt hebben we uiteraard de bouwploeg in het zonnetje gezet. Wij trakteerden ze op een 'Frietje van JOOST'.

Voorafgaand was er een formeel moment met Wethouder Wim van der Zanden van gemeente Boxtel, directeur Carl Dolmans van Hendriks Coppelmans en onze projectontwikkelaar Frank de Bruijn.

Lange historie

Onze projectleider Frank de Bruijn vertelde over de lange historie van het plan. “De regelgeving wordt steeds complexer en daardoor duurt het steeds langer om een project te ontwikkelen. Ook op deze locatie. Al in 2015 hadden we hierover het eerste contact met de gemeente. Het eerste plan dat er uiteindelijk lag, was financieel niet haalbaar. Met het tweede plan voor een woongebouw van 4 bouwlagen en 28 appartementen zijn we de omgevingsdialoog met omwonenden gestart. Omdat er weerstand was met name tegen de hoogte van het woongebouw, is het plan gewijzigd naar 3 bouwlagen en 27 appartementen. Dat plan hebben we in december 2021 opnieuw aan omwonenden gepresenteerd. Hierop kregen we gelukkig wel positieve reacties. Er moest vervolgens een nieuwe bestemmingsplanprocedure worden opgestart. Voorjaar 2023 werd het bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld. En inmiddels waren we toen ook gestart met de sloop van het oude schoolgebouw. Omdat er tegen het bestemmingsplan geen bezwaren werden ingediend, konden we de omgevingsvergunning aanvragen en deze werd vrij snel door de gemeente afgegeven. Uiteindelijk konden we in juli 2023 van start met de bouw en vandaag vieren we dan het hoogste punt. We verwachten de appartementen begin september te kunnen opleveren.”

Bouw gaat heel hard

Wethouder Wim van der Zanden zag ook dat de bouw heel hard gaat. "En dat is heel positief. Want nu krijgen we toch weer nieuwe verhuisbewegingen in Boxtel." Hij was ook positief over de samenwerking met JOOST en met de omgeving. "Fijn dat er korte lijnen zijn. Dat is ook belangrijk. Want daardoor kunnen we snel schakelen."

Directeur Carl Dolmans van Hendriks Coppelmans was ook blij dat nu al het hoogste punt is bereikt. "Want wat heeft het afgelopen maanden al veel geregend. Vooral toen we nog in de grond zaten. Maar de oplevering is in zicht!" 

Daarna werd door de wethouder de Nederlandse vlag gehesen. Tekst loopt door onder de afbeelding.

Daarna was er voor iedereen een 'Frietje van JOOST'. 

Onze plannen

Het nieuwbouwplan bestaat uit 11 appartementen met 2 slaapkamers (grootte 59,5 m2), 10 appartementen met 1 slaapkamer en extra bergruimte (grootte 59,5m2) en 6 appartementen met 1 slaapkamer met extra bergruimte (grootte 56 m2). De appartementen krijgen allemaal een balkon of een terras en een bergruimte op de begane grond. Het gebouw heeft een lift.

Energiezuinig en duurzame bouw

Alle appartementen zijn voorzien van een elektrische warmtepomp op bodembron. Deze kan het appartement verwarmen én koelen. De ramen op de oost-, zuid- en westgevel krijgen een screen zonwering. Op het dak komen sedum beplanting en zonnepanelen. In de gevels worden nestkasten voor beschermde vogels en vleermuizen geplaatst.

Meer info over dit nieuwbouwproject vind je op onze projectpagina.