Belevingsonderzoek: hoe fijn woon jij?

Begin dit jaar hebben wij bij de flats op Hoogheem en in Hintham een belevingsonderzoek gedaan. We willen graag weten of huurders hier fijn wonen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Zes vragen over woonbeleving, woonomgeving en de woning zelf

Het onderzoek deden we in samenwerking met een externe partij. Zij hebben hiervoor een bepaalde methode ontwikkeld met zes vragen die te maken hebben met woonbeleving, woonomgeving en de woning zelf. Zo vroegen we huurders om een foto te kiezen die past bij hoe zij zich in hun woning voelen. En we vroegen om aan te geven wat zij fijn vinden aan hun woonomgeving en wat niet. De vragenlijst was digitaal. Om ook bewoners te bereiken die digitaal minder handig zijn, gingen de medewerkers van onze wijkteams samen met de lokale buurtondersteuners van ContourdeTwern en Farent de wijk in om mensen te helpen bij het invullen.

We kregen veel reacties. En het resultaat daarvan hebben we al met de bewoners gedeeld.

En wat gaan we nu doen?

Omdat we voor beide flats plannen hebben om deze de komende jaren te verbeteren, wilden we ook graag horen wat er zeker nodig is. Deze antwoorden helpen ons om de juiste dingen te doen. We nemen alle informatie mee bij het maken van onze plannen voor het verbeteren van de flats.

De vragenlijst is inmiddels ook verstuurd naar andere huurders.