In Rentmeester van start met klusteam

In woongebouw Rentmeester in Boxtel, waar heel veel senioren wonen, zijn we gestart met het klusteam van Fixit. De twee handige vrijwilligers Marc en Matthias werken samen met JOOST aan een fijnere woning. Op 3 mei werd het vrijwilligerscontract officieel ondertekend. Een feestelijk moment.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Vraag vanuit het Luisterpanel

Vanuit een bijeenkomst met huurders de Meedenkgroep van JOOST  – hoorden wij over de behoefte aan iemand die kleine klusjes in huis kan doen. Inschakelen van een aannemer of vakman kan in veel gevallen niet of brengt vaak extra kosten met zich mee. En familie is niet altijd in de gelegenheid om dit soort klusjes te doen.

Kleine klussen

Veel van onze huurders hebben een serviceabonnement. Hieronder vallen echter niet alle klusjes onder. Het vervangen van een lamp of het ophangen van een schilderij valt bijvoorbeeld niet onder het serviceabonnement. En dit zijn nu juist klusjes die de klusjesmannen van Fixit kunnen doen. De klusjes worden gratis uitgevoerd. Alleen het materiaal wordt in rekening gebracht. Er zijn een paar voorwaarden: bewoners moeten woonachtig zijn in Boxtel en omgeving, de klus moet relatief eenvoudig zijn uit te voeren (maximaal enkele dagdelen) en er mag géén concurrentie door ontstaan met het bedrijfsleven.

Uitbreiding naar andere woongebouwen

De mannen zijn de komende tijd elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig. In een later stadium kijken we of we de mannen ook kunnen inzetten bij andere seniorencomplexen. Als een goede buurman zijn ze de bewoners graag van dienst.