Sleuteloverhandiging aan eerste bewoners huurwoningen Heem van Selis

Dinsdag 12 december kregen de eerste huurders van hun nieuwe huurwoning in Heem van Selis de sleutel. Hier komen in totaal 47 huurwoningen. De eerste 31 huurwoningen zijn gebouwd door Van Wanrooij. Volgend jaar volgen in het plan nog eens 16 huurwoningen. 

Officieel moment

Dinsdag 12 december was een officieel moment. Ralph Brouwer kreeg zijn sleutels overhandigd van onze woonmakelaar Lieke van der Veen. Waarna hij zelf de deur van zijn nieuwe woning mocht openen en meteen binnen een kijkje kon gaan nemen. Ralph woont nu nog in de Hertogenstraat in Boxtel. In die wijk hebben wij plannen voor herontwikkeling. "Ik ben heel blij met deze woning. Dit weekend ga ik met een grote ploeg aan de slag om te schilderen. Ik hoop in januari over te kunnen huizen."

Grote opgave

Voorafgaand aan de sleuteloverhandiging sprak wethouder Wim van der Zanden: "We hebben een grote opgave. Dus ik ben heel blij dat weer een groot aantal sociale huurwoningen kunnen toevoegen in Boxtel. Dat is vooral te danken aan de goede samenwerking tussen alle partijen. Dus: ga zo door!"

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Woningen volledig energieneutraal

Onze manager Vastgoed Joost Huijbregts - die onze directeur-bestuurder Marieke Vossen verving - vertelde: "Deze 47 sociale huurwoningen zijn een mooie aanvulling op de 24 huurappartementen die wij hier al eerder realiseerden in de wijk. Ook goed om te vermelden: de woningen zijn volledig energieneutraal. Dit levert de bewoners niet alleen een flinke besparing in energiekosten, maar ook veel wooncomfort."

Complimenten aan de bouwploeg

Ontwikkelingsmanager Marc van Roekel van Van Wanrooij complimenteerde zijn bouwploeg: "Nog niet zo heel lang geleden stond hier nog een varkensstal en een grote kas. Nu staan hier 400 koop- en huurwoningen. Er is hier in korte tijd heel veel werk verzet. Mede dankzij de inzet van gemeente, maar vooral ook dankzij de vele bouwvakkers."

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Oplevering in twee fases

Het eerste deel van de 31 woningen is nu opgeleverd. Het 2e deel met in totaal 15 woningen in februari 2024. De woningen zijn toegewezen via inschrijfduur en via loting en een klein deel via directie bemiddeling (urgentie).

Type woningen

Het project kent verschillende woningtypen. De hoekwoningen en de grote tussenwoningen hebben 3 slaapkamers en een ruime zolder en zijn ideaal voor gezinnen. De tussenwoningen hebben 2 slaapkamers en een grote zolder en zijn perfect voor starters en kleine gezinnen van maximaal 3 personen. Huurprijs vanaf ongeveer € 647 (kleinere tussenwoningen) tot € 730 (hoekwoningen).

 

Meer informatie vind je op onze projectpagina.