Marieke Vossen: welkom bij JOOST

Deze week is Marieke Vossen gestart als nieuwe directeur-bestuurder van Woonstichting JOOST. Zij volgt Rob Dekker op, die met pensioen is gegaan.

Bijdragen aan een mooiere wereld

Marieke vind het een voorrecht om op dit moment voor JOOST te mogen gaan werken. “Het is een ongekende tijd, waarin de ene crisis zich op de andere stapelt. Een tekort aan woningen, energieprijzen die gigantisch stijgen, een hoge inflatie, onzekerheid over hoe het allemaal moet. Er komt zoveel op mensen af.” Haar belangrijkste drijfveer is bijdragen aan een mooiere wereld. Marieke: “Een wereld waarin we met compassie met elkaar omgaan en allemaal een bijdrage leveren met kansen voor iedereen. En waarin wonen als grondrecht een vanzelfsprekendheid is voor iedereen.” Daarbij kijkt zij graag naar hoe het wél kan. Marieke: “We moeten bij JOOST op dit moment veel tegelijk aanpakken. De bouwopgave, betaalbaar wonen, verduurzaming van woningen en goed contact met bewoners zijn grote prioriteiten. Ik vind het een eer om samen met onze samenwerkingspartners voor de huurders van Woonstichting JOOST te mogen werken.”

Tekst gaat verder onder de foto

Als een goede buurman

De raad van Commissarissen van JOOST is blij met de benoeming van Marieke Vossen. Voorzitter Giel Janssens: “Woonstichting JOOST is letterlijk Thuis in de Meierij met circa 7.500 huurwoningen in de kleine kernen rondom ’s-Hertogenbosch. De nog jonge en dorpse corporatie staat als een goede buurman dicht bij haar huurders en buren en werkt daarbij nauw samen met huurders en maatschappelijk partners in de regio. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Marieke Vossen de huidige koers van JOOST verder zal uitzetten en wensen haar veel succes.”

Werkervaring

Marieke was directeur Ruimte, Economie, Zorg en Kunst en cultuur bij de gemeente Meierijstad. In die functie was zij onder andere verantwoordelijk voor de woonopgave en heeft ze meegewerkt aan de nieuwe woonvisie en de woningbouwversnellingsagenda. Eerder heeft ze ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, het ministerie van Economische Zaken en verschillende gemeenten.