JOOST kijkt binnen bij Theo en Linda in Rosmalen

Theo (71) en Linda (70) van Nistelrooij hebben net hun intrede gemaakt in hun nieuwe woning aan het Wethouder Tiboschplein in Rosmalen. Een bekende omgeving: het nieuwe huis ligt slechts vierhonderd meter van hun oude huis vandaan. En hoewel ze er pas net wonen, weten ze nu al dat ze hier nooit meer weg willen.

Rosmalen: het dorp waar Theo en Linda allebei zijn opgegroeid. Ze woonden prima in hun oude huis, waarom dan verhuizen? “Nu we ouder worden, gaan we nadenken over de toekomst”, vertelt Theo. “Onze woning paste niet in dat plaatje. We hadden een onhandige trap en er was geen mogelijkheid om ooit een lift te installeren.” En aangezien Theo gepensioneerd architect is, staan ook zijn werkkamers leeg. “Het huis werd te groot. Wat moesten we met al die ruimte?”

Een feestelijke sleuteloverdracht. Op de foto v.l.n.r. Theo en Linda van Nistelrooij en onze woonmakelaar Lieke van der Veen.

Inschrijven bij JOOST

Theo en Linda besloten zich twee jaar geleden in te schrijven bij Woonstichting JOOST om een nieuwe woning te vinden. “Ik dacht dat het wel vier of vijf jaar zou duren voordat we iets konden vinden. Maar niets was minder waar”, zegt Theo. Linda knikt: “Dit jaar leverden we ons woonprofiel in en vrij snel daarna kwam deze mooie woning op ons pad!” Al snel mochten ze binnenkijken. “Direct bij binnenkomst begon mijn architectenbrein te draaien”, lacht Theo. “Ik had meteen ideeën over hoe we de compacte keuken optimaal konden benutten. Daarnaast zag ik dat de moderne inrichting die we in het oude huis hadden, vanwege de vele lichtinval in dit huis mooi tot zijn recht zou komen.” Veel nieuwe meubels hoeven niet aangeschaft te worden, Theo en Linda kunnen namelijk de gehele eigen inrichting mee verhuizen. “Lekker makkelijk”, zegt Linda. “Ook fijn is dat we in deze woning van het gas af kunnen. Plus, dat we in een rustige buurt en dichtbij het centrum wonen.”

Theo en Linda hebben genoeg ideeën voor de inrichting van hun nieuwe huis.

Gezellige sleuteloverdracht

Theo en Linda waren direct verkocht. De sleuteloverdracht was dan ook echt een feestje. “We kregen van JOOST een chocoladesleutel en een cadeaubon om samen met de buren een taartje op te halen bij de lokale bakker. Die cadeaubon willen we inzetten voor een koffiemomentje met de buurvrouw, een oude bekende van vroeger”, vertelt Linda. De buurt bevalt hen erg goed: “Ik was laatst vergeten de schuifdeur dicht te doen. Bij thuiskomst zag ik dat een buur deze voor me dicht had gedaan. Heel attent”, aldus Theo. Het stel kijkt elkaar enthousiast aan: “We wisten het in het begin al, maar nu zeker. Dit zit helemaal goed. Hier willen we oud worden.”

Een heerlijk taartje van JOOST die ze gaan delen met de nieuwe buurvrouw.

Huurdersmagazine najaar 2023

Dit artikel verscheen ook in ons huurdersmagazine najaar 2023.