Nieuwe regionale website voor woningzoekenden: Thuispoort

We willen het zoeken naar een woning zo makkelijk mogelijk maken. Daarom werken we samen met acht woningcorporaties - BrabantWonen, Zayaz, Mooiland, Woonveste, Charlotte van Beuningen, Area en Woonmeij - aan één regionale website voor woningzoekenden. De naam van de
website en de samenwerking werd deze week officieel bekend gemaakt: Thuispoort. Samen zetten we vanaf april 2024 alle vrijkomende sociale huurwoningen in de regio Noordoost-Brabant en Gennep op www.thuispoort.nl.

Tekst gaat verder onder de foto.

 

Makkelijker zoeken

Samen met een aantal andere corporaties bieden wij onze beschikbare woningen nu aan op WoonService Regionaal. Voor Thuispoort werken we samen met nóg meer corporaties. Hierdoor wordt het zoeken naar een woning makkelijker. Als je in Noordoost-Brabant en Gennep op zoek bent naar een woning, hoef je jezelf straks niet meer op verschillende websites in te schrijven. En omdat alle vrijkomende woningen op één plek te vinden zijn, ontstaan er meer mogelijkheden om in de regio een passende woning te vinden. Bestuurder Jan van Vucht van Area vertelt namens de acht corporaties: "Daarmee lossen we de spanning op de woningmarkt niet op. Het maakt het zoeken naar een woning die past bij je woonwensen wél eenvoudiger en klantvriendelijker.” Inschrijven op WoonService Regionaal kost nu € 10 per jaar. Een inschrijving bij Thuispoort wordt gratis.

Eenduidig beleid

De acht woningcorporaties benutten de samenwerking in Thuispoort ook om gezamenlijk en transparant beleid te ontwikkelen. Van Vucht: “Zoeken naar een woning wordt ook makkelijker als we met elkaar afspraken maken over eenduidig beleid. Bijvoorbeeld op het gebied van voorrang en toewijzing. En dat zorgt weer voor een betere doorstroming voor mensen die op zoek zijn naar een woning.”

 

Je hoeft nu nog niets te doen als woningzoekende

Sta je al als woningzoekende ingeschreven bij WoonService Regionaal, Ons Huiz, Mooiland of Charlotte van Beuningen? Dan hoef je op dit moment niets te doen. Op een later tijdstip informeren we je over de nieuwe werkwijze. Zorg er wel voor dat je gegevens kloppen, zoals je e-mailadres. Dan kunnen we je bereiken wanneer het nodig is.


Neem vast een kijkje

Het duurt dus nog even voor de nieuwe website klaar is. Nieuwsgierig? Op www.thuispoort.nl kun je vast zien hoe het eruit komt te zien. En je vindt er ook al een paar vragen en antwoorden.