Molenhof Boxtel viert 20-jarig bestaan

20 Jaar Molenhof is in april uitgebreid gevierd. Met bloemen voor de dertien bewoners van het eerste uur. Drie ervan schoven aan voor een gesprek met JOOST. “Bezig blijven! Niet gaan zitten wachten tot er iets gebeurt”, vinden Tonny, Thea en Gerrie.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Op de foto van links naar rechts: Thea van Bragt, Corrie Steegs en Tonny Hazenberg.

Echte gemeenschap

Molenhof telt 59 seniorenappartementen. De jongste bewoner is 56, de oudste 98. De gemiddelde leeftijd is 85. Tonny Hazenberg (88), Thea van Bragt (84) en Gerrie Steegs (83) wonen er vanaf het begin en zagen een echte gemeenschap ontstaan. “Meer dan in andere appartementengebouwen. Niet voor niets willen veel senioren naar Molenhof”, vertellen ze.

Blij dat ik heb gewacht

Gerrie zou ruim 20 jaar geleden naar Ten Brueckelen verhuizen. “Maar dat was toen vol. JOOST zei: ‘Wacht maar even op Molenhof, dat is bijna klaar.’ Nu ben ik blij dat ik heb gewacht. Dit is het mooiste appartementengebouw van Boxtel, dat meen ik echt. Ik kan niet beter wonen.”

Elkaar blijven ontmoeten

Waar ‘m dat in zit? Gerrie noemt meteen de brede serre-achtige galerijgangen. Tonny knikt: “Extra fijn in coronatijd. We konden elkaar blijven ontmoeten en toch afstand houden. Een uitkomst, zeker voor bewoners die niet naar buiten mochten. Je kunt er toch ‘uit’ en krijgt beweging en aanspraak. Nee, ook ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze voor Molenhof.”

Veel activiteiten in Buitenhofje

Er is best veel onderling contact, vinden de drie. Dat komt ook door de bewonerscommissie en ontmoetingsruimte ‘Buitenhofje’. Daar is ruimte voor handwerken, kleine feestjes, heel veel koffie drinken en spelletjes. “Zelfs minigolf”, lacht Thea. “In de zomer houden we een barbecue en spelen we jeu de boules in de tuin bij het Wereldhuis. Soms eten we in Buitenhofje asperges of mosselen. In je eentje mosselen eten is niks aan, samen is veel gezelliger.”

We letten op elkaar

Op een meer serieuze toon vertellen de drie: “We letten op elkaar, op een goede manier. Als ergens de gordijnen dicht blijven, vragen we toch even of alles goed is. Ook heeft iedereen in de meterkast een kaart met medicijngegevens en contactpersonen. Dan kunnen we snel helpen als dat nodig is.”

Ook het 25-jarig jubileum graag meemaken

Maar al snel gaat het weer over vrolijke zaken, zoals het Paasontbijt in Buitenhofje en het 25-jarig bestaan in 2027. Dat willen de drie graag meemaken. Tijd voor de laatste vraag: Denkt er iemand ooit aan verhuizen? Ze kijken elkaar betekenisvol aan: “Ik dacht het niet!”