Luisterpanels bij JOOST

Gisteren hadden we ons derde Luisterpanel in samenwerking met KWH. Niet verrassend dat we dit keer voor het thema energiearmoede en verduurzaming kozen.

In 2021 zijn we gestart met Luisterpanels. Dit doen we samen met KWH en Luisterpunt, een organisatie die voor veel woningcorporaties in touw is met dit soort bijeenkomsten. Een professionele gespreksleider gaat met een groep huurders in gesprek over een bepaald thema. Collega’s van JOOST luisteren mee in een andere ruimte. Zij kunnen dus geen vragen stellen, alleen luisteren. Dit levert hele waardevolle informatie op.

Hoe kunnen we dienstverlening voor senioren verbeteren?

We hebben inmiddels drie Luisterpanels georganiseerd. Het thema van het eerste Luisterpanel eind 2021 was ‘Hoe kunnen we onze dienstverlening voor senioren verbeteren?’. Met veel tips die we toen hoorden en suggesties die we kregen, zijn we meteen mee aan de slag gegaan. Zoals een proef met klusjesmannen bij Rentemeester.

Hoe kunnen we onze digitale dienstverlening verbeteren?

In 2022 organiseerde we twee Luisterpanels. In april rondom het thema: ‘Hoe kunnen we onze digitale dienstverlening verbeteren?’. Dit ter voorbereiding op onze nieuwe website en het nieuwe klantportaal. Het antwoord was toen volgende deelnemers simpel: ‘Keep is safe and simple’.

Actueel thema: Energiearmoede en verduurzaming

In december 2022 kozen we voor het thema ‘Energiearmoede en verduurzaming’. Niet verrassend, want dagelijks zijn wij hier volop mee bezig. Maar doen we de juiste dingen? De dingen die huurders van ons verwachten en waar zij behoefte aan hebben? Maar ook: wat doen we goed en wat kunnen we beter doen? Om een goed beeld te krijgen, nodigden we een diverse groep huurders uit. De conclusie van de avond: blijven communiceren met onze huurders, ook als we geen nieuws of niet het gewenste nieuws hebben. Want duidelijkheid is waar men naar op zoek is in deze onzekere tijden. Maar ook: mensen helpen bij het krijgen van inzicht in hun energieverbruik. Nu voelt de energierekening soms als een gok die goed of slecht kan uitpakken. Hele mooie input waar we vanaf vandaag meteen iets mee kunnen.

Meedenkgroep

Ook in 2023 gaan we weer 2 Luisterpanels organiseren. Afhankelijk van het thema worden hiervoor ook deelnemers van de Meedenkgroep uitgenodigd. Dit een groep huurders die regelmatig om advies wordt gevraagd. Verschillende leden hebben ook al meerdere keren meegedaan aan ons Luisterpanel.