Echtpaar Van der Linden verhuisde van een koopwoning naar een huurappartement

Corry (77) en Freddy (78) van der Linden wonen in een huurappartement van JOOST in De Rentmeester. “Met een balkon en het mooiste uitzicht van Boxtel”, vinden ze. Het is nog maar een jaar geleden dat ze hun koopwoning van de hand deden. Met een gerust hart, want dit huurappartement ‘stond’ al op ze te wachten. Ze konden er zó in. Met dank aan hun inschrijving bij JOOST.

Inschrijven bij JOOST bleek de gouden tip’

“Iemand wees me er achttien jaar geleden op dat het slim is om je in te schrijven bij JOOST”, weet Corry nog. “Ook als je in een koophuis woont. Dat was echt een gouden tip. Je weet immers niet wat er in de toekomst allemaal nog gebeurt. Ik ben blij dat we het hebben gedaan. Zonder inschrijving hadden we hier nu niet gewoond.”

Met een lach en een traan

Hun koopwoning aan de Boxtelse Van Randerodestraat lieten ze achter in de handen van een nieuwe eigenaar. “Dat deden we met een lach en een traan hoor”, vertelt Corry. “Ik was vanaf dag één heel blij met dit appartement. Maar tegelijkertijd sluit je ook een deel van je leven af als je de deur van je oude woning dichttrekt. We woonden er 53 jaar, onze kinderen groeiden er op. Ik zie ze nog buiten spelen, op straat met alle buurtkinderen…” Het maakt nog steeds emoties los, “hoe gelukkig ik hier nu ook ben.”

Tekst loopt door onder de foto.

Nieuwe gezichten

Freddy heeft daar minder last van. Hij voelt zich de koning te rijk met het appartement. Vooral het uitzicht op de Dommel en de levendigheid op straat vindt hij fantastisch. “Dat hadden we niet op ons oude adres. Al misten we dat daar niet. Pas toen de straat begon te veranderen, begonnen we aan een andere woning te denken.” Die verandering zat hem in steeds meer buren die verhuisden. “De vertrouwde gezichten verdwenen uit de straat. Er kwamen wel nieuwe voor terug. Maar dat gevoel van vroeger was er niet meer”, vat Freddy samen. “Toen we hoorden dat in De Rentmeester een huurappartement vrij kwam, vonden we het ook voor ons tijd onze spullen te pakken. We hebben op de advertentie gereageerd en tot onze verrassing kregen we het toegewezen.”

Piano met koptelefoon

Bepakt en bezakt met een deel van hun meubelen trokken ze in het appartement. “De rest brachten we naar de kringloop of heeft de koper van ons overgenomen”, aldus Freddy. “Zo heb ik al mijn tuingereedschap daar gelaten. Daar kan ik hier toch niks mee doen.” En ook zijn piano deed hij weg. “Spijt? Nee hoor”, verzekert hij, “want ik heb een elektrische gekocht. Een stuk kleiner en mét koptelefoon. Zo kan ik blijven spelen zonder dat de buren er last van hebben.”

Tekst loopt door onder de foto.

Voordeel van huren

Ze wonen weliswaar kleiner, maar daar staan veel voordelen tegenover. Minder vierkante meters om te stofzuigen bijvoorbeeld. En geen trappen om naar bad- of slaapkamer te gaan. Alles is immers gelijkvloers. “Verder worden de algemene ruimtes in het gebouw schoongehouden door JOOST”, lacht Corry. “Dat vind ik een groot voordeel van huren, je hebt gewoon minder werk. Op onze leeftijd is dat heel welkom.” Inmiddels hebben de kinderen van Freddy en Corry zich ook al ingeschreven voor een huurwoning. “Die hebben allebei een koophuis. Hun inschrijving is niet voor nu, maar voor later. Voor ‘het geval dat’.”

‘Regel die inschrijving’

Corry: “Ik raad iedereen met een koopwoning aan om die inschrijving bij JOOST te regelen. Hoe vroeger, hoe beter. Zo lang je lekker in je koopwoning woont, bouw je ongemerkt jaren op. En als je wat ouder wordt, bepaal je nog altijd zelf óf je op een woning reageert. En dan kun je dus geluk hebben, zoals wij. Bij de eerste advertentie waarop we reageerden, was het immers meteen raak.”

Tekst loopt door onder de foto.

Ook interesse om kleiner te gaan wonen?

Bijvoorbeeld in een appartement en te gaan huren?
We vertellen je graag hoe dat gaat.