Woonstichting JOOST huisvest niet alleen huurders, maar ook vogels en vleermuizen

Woonruimte bestaat er in vele vormen. Dat wij ons hard maken voor fijne en duurzame woningen in een leefbare omgeving, wist je hopelijk al. Maar dat wij ook zorgen voor woonruimte voor vogels en vleermuizen is misschien nieuw voor je.

Waarom zorgen wij ook voor woonruimte voor vogels en vleermuizen?

Huizen, kerken en andere gebouwen zijn voor sommige dieren net een rotslandschap vol met holtes waarin zij kunnen broeden. Als we gaan verbouwen, onderzoeken we dus eerst welke beesten er in de muren en onder het dak leven. Als dat beschermde dieren zijn - zoals de gierzwaluw, de vleermuis en de huismus - dan moeten wij van de overheid voor ‘vervangende woonruimte‘ zorgen

Dit zijn beschermde diersoorten

We beschermen deze dieren overigens graag, want ze zijn niet voor niets beschermd. Ze zijn heel erg nuttig en eten duizenden muggen per nacht! En dat allemaal zonder dat je het doorhebt. Want vaak weet je als huurder niet eens dat deze dieren in je spouw leven! Wij lokken ze dus niet naar je woning toe, maar zorgen ervoor dat ze vanuit jouw spouw naar een nestkast verhuizen. Wel zo fijn voor iedereen!

Hoe gaan we te werk?

Lees er meer over in onze nieuwe brochure