Wat te doen bij wateroverlast?

Er is op dit moment in Nederland veel wateroverlast. Ook in ons werkgebied. Huur jij een woning van JOOST en heb je wateroverlast? Heel vervelend! De brandweer heeft een duidelijk overzicht gemaakt, waar je wat kunt melden.

In het kort:

  • Staat er water in de kelder? Het grondwater is op dit moment erg hoog. Schakel de stroom uit wanneer stroompunten nat dreigen te worden. En breng kwetsbare spullen in veiligheid.
  • Is er risico op kortsluiting of een andere gevaarlijke situatie? Dan moet je dit zeker meteen bij de brandweer melden.
  • Heb je lekkage vanuit het dak? Meld deze dan bij onze storingsdienst. Zij zijn bereikbaar via 088 008 14 00. Houd er wel rekening mee dat ook zij niet overal tegelijk kunnen zijn en ook deze week maar beperkt aan het werk zijn.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Een kelder waterdicht maken is niet eenvoudig

Uiteraard willen we het liefste graag voorkomen dat er water in de kelder staat. Maar een kelder waterdicht maken is niet eenvoudig. Zeker niet bij oudere woningen. Daarom zie je in heel Nederland nu ook zoveel ondergelopen kelders. Volgens het Bouwbesluit hoeven kelders ook niet waterdicht te zijn, wanneer dit loze (opslag)ruimte is.

Bij JOOST kunt u een pomp lenen

Omdat wij de wateroverlast ook heel vervelend vinden, komen we u graag op een andere manier tegemoet. U kunt gratis een dompelpomp lenen bij ons Buurt Informatie Centrum (BIC). Heeft u al een pomp gekocht? U kunt uw pomp met aankoopbon inleveren bij het BIC. De kosten worden dan door ons vergoed.

Voorwaarden inleveren pomp

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor uw dompelpomp, hebben wij een aantal voorwaarden:

1. U huurt een woning van JOOST.
2. U heeft tussen november 2023 en februari 2024 telefonisch of digitaal een melding gemaakt van wateroverlast bij de klantenservice van JOOST.
3. U heeft vanwege de wateroverlast een dompelpomp aangeschaft.
4. U heeft het bonnetje bewaard en kunt deze overhandigen.
5. U levert de dompelpomp in voor 31 maart 2024.
6. De pomp moet bruikbaar zijn en schoongemaakt.