Samen hebben we veel in onze mars

Donderdagmiddag 10 november kwam een diversiteit aan professionals en vrijwilligers binnen het sociale domein in Boxtel bijeen. “Door veel wisselingen binnen organisaties en natuurlijk corona weten mensen elkaar vandaag de dag minder goed te vinden, en daar maken wij werk van”, aldus Sylvia van der Horst van WegWijs.

Karin van Ditmars  van ContourdeTwern  vult haar aan: “Want we werken allemaal met passie voor de Boxtelse inwoner en iedereen heeft veel in haar of zijn mars”.

Tekst loopt door onder de foto.

Sociaal domein in Boxtel

Er waren afgezanten van de gemeente, ContourdeTwern, woonstichting JOOST, zorgorganisaties, gemeenschapshuizen, KBO, Voedselbank, Stichting Leergeld. En iedereen was gevraagd een dilemma mee te nemen waar andere partijen bij nodig zijn om het aan of op te pakken.

Tekst loopt door onder de foto.

Bekend maakt bemind

Wat heb jij Patricia van Amelsvoort trapte de middag als dagvoorzitter af. Ze vertelde dat ook zij de samenwerking opzocht om deze bijeenkomst in te vullen. Na een kort theatraal intermezzo, riep Patricia de organisatoren op het podium. Met vragen als ‘Wat heb jij in je mars’ en ‘waar kunnen deze mensen jouw hulp inroepen’ maakten de bezoekers kennis met Sylvia van WegWijs, Karin van ContourdeTwern en Inge Huisman, manager Sociaal Beheer van Woonstichting JOOST. “Want bekend maakt bemind is de belangrijkste sleutel vanmiddag”, zo vertelde Inge.

Verbinding

De spreker van de dag was Rutger van Eijken van Buurtbinders. Hij nam iedereen mee in het verhaal dat aandacht, toewijding en liefdevolle trouw zorgen voor verbinding. Hij introduceerde het begrip moreel beraad en liet de deelnemers vervolgens in tweetallen een dilemma bespreken. Het formele deel werd afgesloten met een hapje en een drankje, waarna het echte werk begon: het netwerken! Een deelnemer maakte de opmerking dat een smoelenboek na aanleiding van deze middag enorm zou helpen.

Tekst loopt door onder de foto.

Terugkijken met een glimlach

Een prachtige middag waar alle organisaties met een glimlach op terugkijken. De dilemma’s die men meebracht, bieden de mogelijkheid om ook in 2023 hier een vervolg aan te geven.