Op de koffie bij onze huurders en woningzoekenden

Vijf jaar JOOST is een goed moment om even terug te blikken en vooruit te kijken. Wat deden we in de afgelopen jaren goed en wat kon beter? Waar moeten wij de komende jaren onze aandacht vooral op richten? Om dat te horen, gingen we donderdagochtend 30 mei met ruim 65 JOOST-collega’s op de koffie bij huurders én woningzoekenden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Enkele collega's op de koffie bij bewoners van Molenhof in Boxtel.

Wat speelt er?

We wilden graag horen wat er bij onze huurders en woningzoekenden in het leven speelt. Hoe gaat het met hen? Waar maken zij zich zorgen over? Wat is voor hen belangrijk? Wat vinden ze fijn en minder fijn aan hun woning? Wat vinden ze van de buurt en hoe is het contact met de buren? Hebben ze verhuisplannen? Welke tips hebben zij voor JOOST? Waar moeten we als JOOST meer of minder aandacht aan besteden?

Wat we van onze huurders hebben gehoord

De reacties waren overwegend positief. Veel huurders zijn tevreden over het werk dat we doen en het contact met onze medewerkers. Dat is heel fijn om te horen. De meeste huurders zijn ook positief over hun woonsituatie. En we hoorden van verschillende huurders dat we na de fusie veel actiever en meer zichtbaar zijn.

Wat kan beter?

Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten. Het is voor ons juist heel waardevol om ook minder positieve zaken te horen. We hoorden verhalen over de achteruitgang van de leefbaarheid in sommige buurten en klachten over overlast. En bewoners spraken hun zorgen uit over het onderhoud van hun woning.

Verhuisplannen en eenzaamheid

We kwamen ook op de koffie bij huurders en woningzoekenden die graag willen verhuizen naar een meer geschikte woning of juist naar een andere wijk. En we spraken enkele oudere huurders die zich eenzaam voelen en juist daarom graag willen verhuizen.

Wat gaan we met deze informatie doen?

Alle reacties en opmerkingen zijn ontzettend waardevol. We weten nu waar we de komende jaren vooral onze aandacht op moeten richten. Nogmaals: dank u wel dat we bij u op de koffie mochten komen!

Zijn we niet bij u op de koffie geweest?

Wij vragen huurders ook om via een korte vragenlijst te reageren. Hoe fijn woont u? En wat kan er beter? Fijn als u deze invult. Hiermee helpt u ons om het wonen voor u te verbeteren. En we weten dan ook waar we de komende jaren onze aandacht op moeten richten. Het onafhankelijke bureau Forum Research voert dit onderzoek voor ons uit.

Huurdersmagazine zomer 2024

Dit artikel verscheen ook in ons huurdersmagazine zomer 2024.