Nieuw initiatief: klusteam FIXIT

FIXIT, zo heet het klusteam bestaande uit Marc Hoyng en Matthias Rauterberg. De Boxtelse pensionado’s helpen huurders voor wie het lastig is om zelf de kleine klusjes uit te voeren.

Veel van de huurders hebben een serviceabonnement. Hieronder vallen echter niet alle klusjes. Het vervangen van een lamp, het ophangen van een schilderij of het tuinhek repareren bijvoorbeeld. Laten dit nu juist de dingen zijn die de klusjesmannen van Fixit kunnen doen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Op de foto Matthias Rauterberg (links), Marc Hoyng (midden) en wijkconsulent Raimondo Buijsen (rechts) tekenen het vrijwilligerscontract.

Hoe is dit ontstaan?

Tijdens ons eerste Luisterpanel (in oktober 2021) kwam naar voren dat senioren graag iemand in hun woongebouw willen die kleine klusjes voor hen uitvoert. FIXIT kwam na wat omzwervingen in contact met JOOST en bood haar klusdiensten aan. Afgesproken werd om voorlopig een pilot te starten en te kijken hoe dat zou gaan. In april 2022 maakten zij hun introductie bij woongebouw Rentmeester. Wekelijks waren deze enthousiaste heren op dinsdagochtend aanwezig om klusjes uit te voeren. Bewoners betaalden alleen voor materiaalkosten. Er werden veel klusjes uitgevoerd, maar op den duur waren alle zaken wel opgepakt. Inmiddels is het klusteam inzetbaar bij Elisabethsdael in Boxtel en vanuit daar gaan ze verder opereren. Wanneer deze proef slaagt, zetten we dit idee door naar andere seniorencomplexen in Boxtel.

Geen vraag is te gek

Heb je een (eenvoudige) klus die om uiteenlopende redenen maar niet gedaan wordt? Mail dan naar info@fixit-boxtel.nl of bel naar 06-83 43 30 00. Neem ook eens een kijkje op www.fixit-boxtel.nl.