JOOST kijkt binnen bij Monique Jellema in Heeswijk-Dinther

Olympiër Monique Jellema woont samen met haar vriend in Heeswijk-Dinther. Haar huis was dit jaar aan de beurt voor groot onderhoud.

‘Hier in de buurt helpen we elkaar met kleine dingen en maken we een praatje en een grapje op z'n tijd’

Een fijn huis in een rustige omgeving vindt Monique belangrijk. Want ze is al druk genoeg van zichzelf. Monique Regelmiep noemt ze zichzelf. “Hier in de buurt helpen we elkaar met kleine dingen en maken we een praatje en een grapje op z'n tijd.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Fijnste plek in huis de badkamer

Over het huis zijn Monique en haar vriend heel tevreden. “Ruim en groot genoeg en sinds het onderhoud is alles weer prima. Ik verheug me ook op de nieuwe keuken volgend jaar.” De fijnste plek in huis vindt ze de badkamer, daar kan ze zich mooi maken. “Een ligbad zou fijn zijn, maar het is ook een luxe die we eigenlijk niet nodig hebben.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Gouden en zilveren medailles

Monique is open over haar licht verstandelijke beperking. Ze benadrukt dat het al heel lang prima met haar gaat. “Ik heb nog maar één uur begeleiding per week”, vertelt ze met een glimlach. Ze is ook trots op de gouden en zilveren medailles aan de muur, voor het langlaufen op de Special Olympics van 2009. “Dat was in Amerika, in Idaho. Een geweldige reis was dat. Ja, je mag zo een echte Olympisch kampioen op de foto zetten.” Langlaufen doet Monique niet meer, haar lijf sputtert sinds een tijdje tegen. Wel wandelt ze nog veel en vaak. En sinds twee jaar let ze goed op wat ze eet en hoeveel. Met hulp van een diëtist viel ze al 35 kilo af. “Ik voel me nu echt veel beter.”

Je krijgt ons hier niet meer weg

Het groot onderhoud dat dit jaar aan haar huizenblok werd uitgevoerd, duurde enkele weken. Voegen, schilderen, isoleren, nieuwe deuren. Ze keek er een beetje tegenop. “Maar JOOST hield ons goed op de hoogte, we wisten altijd wat er ging gebeuren. Heel fijn.” Monique ging ook vaak naar het spreekuur van projectconsulent Brechtje. Niet alleen voor informatie. “Ook voor een babbeltje en een kop koffie. Altijd gezellig.” Nog eens rondkijkend concludeert ze: “Je krijgt ons hier niet meer weg.”