Feestelijke oplevering woonzorgappartementen Raadhuisstraat Rosmalen

Vandaag - woensdag 1 maart - kregen de eerste bewoners van de 37 woonzorgappartementen aan de Raadhuisstraat in Rosmalen de sleutel van hun nieuwe woning.

En de naam van het nieuwe gebouw werd onthuld met een 'tada-moment': Alexanderven. We schreven hiervoor een prijsvraag uit onder de toekomstige huurders en kregen maar liefst 13 inzendingen.  

Nieuwe naam woongebouw: Alexanderven

De naam 'Alexanderven' verwijst naar het voormalig Fort Alexander op deze locatie en de voormalige basisschool ’t Ven en de wijk. De naamgever – oud-leraar van basisschool ’t Ven – de heer Stevenaar onthulde de naam samen met wethouder Pieter Paul Slikker.

Tekst loopt door onder de foto.

Daarvoor werd een kort woordje gedaan door de architect Coen Smits van KdV architectuur. Onze directeur-bestuurder Marieke Vossen kreeg van Simon Passier van Hoedemakers symbolisch de eerste sleutel uitgereikt. Zij gaf deze daarna door aan 2 nieuwe bewoners, de heer Rauh en mevrouw Giebels. Zij en alle andere bewoners krijgen vandaag en morgen nog de 'echte' sleutels uitgereikt. Wij wensen de nieuwe bewoners veel woonplezier!

Bekijk via deze link een korte video van de feestelijke oplevering. 

Tekst loopt door onder de foto.

Samenwerking met HEVO en Annenborch

De appartementen zijn voor mensen met een (lichte) zorgindicatie. We werken hierbij samen met Annenborch, Ouderenzorg in Rosmalen – als zorgverlener voor de thuiszorg - en overbuurman HEVO. Die gaat haar activiteiten op het gebied van bewegen en ontmoeten ook in ons gebouw organiseren in de algemene ontmoetingsruimte. Dit worden activiteiten voor zowel de bewoners als senioren uit de wijk.

Zelfstandig wonen gecombineerd met thuiszorg

Het bijzondere aan deze 37 appartementen is dat zelfstandig wonen wordt gecombineerd met thuiszorg. Het gebouw is dus geen dependance van Annenborch maar biedt wel mogelijkheden op zorgvlak. Hierdoor zijn de appartementen uitermate geschikt voor mensen die het thuis niet meer alleen redden, maar de verbinding met de buurt niet willen verliezen.

Het complex

Het appartementencomplex bestaat uit drie woonlagen. De appartementen hebben twee slaapkamers en zijn circa 61m2 groot. Om het groene karakter van de wijk te behouden, zijn zo veel mogelijk bomen blijven staan.

Innovatief ijsbuffersysteem

Bijzonder aan dit project is dat de woningen worden gekoeld en verwarmd via een ijsbuffersysteem. Voor dit innovatieve systeem ontvangen wij vanuit Europa en de provincie Noord-Brabant subsidie.