Cees en Riet Hems deden mee aan de energiebespaaractie bij de Hoogheemflats

Cees en Riet Hems deden in april mee aan de energiebespaaractie bij de Hoogheemflats.

‘Elke bespaarde euro is er eentje’

De winter is voorbij en de energieprijzen zijn wat gedaald. Is het nog nodig om energie te besparen? Jazeker! Want of de prijzen nou hoog of laag zijn: hoe minder energie je verbruikt, hoe minder je betaalt. Met bespaarteams helpen gemeenten hun inwoners hierbij. De klussers van deze bespaarteams plaatsen gratis energiebesparende producten. Maar niet iedereen die hulp kan krijgen, maakt er gebruik van. En dat is zonde! Daarom organiseerden we samen met gemeente Boxtel een energiebespaaractie. Cees en Riet Hems deden mee. “Natuurlijk! Elke bespaarde euro is er eentje.”

De actie van afgelopen april werd gehouden onder de bewoners van de Hoogheemflats. Dit was een vervolg op de energiebespaaractie die we eind januari hielden bij de flats in Hintham. In vier dagen tijd hielpen gemeente Boxtel en JOOST 160 huurders van Hoogheem met gratis producten om thuis energie te besparen. Zoals ledlampen en kozijnfolie. Of een waterbesparende douchekop en radiatorventilatoren. Ook het installeren werd geregeld. Een klusser kwam dit gratis doen.

180 euro aan producten, helemaal gratis

Cees (79) en echtgenote Riet kozen tijdens de actiedagen voor ledlampen, folie voor achter de radiator en een radiatorventilator. Deze laatste blaast de warmte gelijkmatig de ruimte in. “Daarmee is het lekker warm in de hele kamer en besparen we toch energie”, vat Cees samen. “De producten kosten bij elkaar 180 euro. Dankzij deze bespaaractie hebben we ze nu gratis en voor niks gekregen. Heel fijn. Want het is nogal wat om zo’n bedrag zelf uit te geven. Zelfs de klusser kwam gratis langs. Een keurig nette man die alles vakkundig installeerde.”

‘Als geroepen’

Reden voor Cees en Riet om mee te doen, was de energierekening. Die is fors hoger dan vroeger. “Vooral omdat we voor onze gezondheid de verwarming altijd een graadje hoger moeten zetten. Gelukkig hebben we recht op de energietoeslag van de gemeente. Maar of dat aankomende winter genoeg is, weten we niet. We hebben verder alleen AOW en een klein pensioentje. De energiebespaaractie kwam dan ook als geroepen.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Cees en Riet Hems; bewoners van de Hoogheemflats.

‘Maak er gebruik van’

Niet alleen de bewoners van de Hoogheemflats kunnen hulp krijgen bij het besparen van energie. De bespaarteams van de gemeenten zijn er ook voor andere bewoners. Dus heb jij moeite met het betalen van de energierekening? Of woon je in een niet goed geïsoleerde woning? Maak dan zeker gebruik van deze hulp.  Lees er in het artikel 'Heb je geldzorgen? Trek aan de bel!' meer over. Ook Cees en Riet drukken anderen dit op het hart. “Zonde toch, als je dat geld laat liggen?”

Huurdersmagazine zomer 2023

Dit artikel verscheen ook in ons huurdersmagazine zomer 2023.