Actie voor een brandveilige decembermaand

Een brand in één van onze woongebouwen. We hopen natuurlijk dat we het niet meemaken. Maar het kan gebeuren. En zeker versiering in de feestelijke decembermaand brengt extra risico’s met zich mee. Gelukkig kunnen we er samen met bewoners voor zorgen dat een kleine brand geen grote brand wordt. En dat bewoners veilig kunnen vluchten als dat nodig is.

Houd de vluchtweg vrij

Als er brand is, wilt u snel en veilig naar buiten kunnen. Daarom moeten vluchtwegen altijd vrij zijn. Laat dus geen dozen, fietsen, afval of andere spullen in de vluchtweg staan. En zet hier ook geen kerstboom neer.

En plaats alleen niet-brandbare materialen

Wilt u toch een kerstboom plaatsen, een gezellig zitje of een leuke plant? Zorg dan dat deze niet in de vluchtweg staan. En: zorg er voor dat deze spullen van niet-brandbaar materiaal zijn.

Kerstboom of kerstversiering plaatsen?
Laat deze door ons impregneren!

Bewoners die dit jaar een kerstboom willen plaatsen of andere kerstversiering, vragen wij om te controleren of deze geïmpregneerd zijn. Bij oudere materialen is dat vaak niet het geval. We kunnen deze dan alsnog impregneren met een speciaal middel dat is goedgekeurd door de brandweer. Bewoners hoeven dit niet zelf te doen. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met onze wijkbeheerders via 088 008 14 00. Ook wanneer ze twijfelen of de materialen wel brandveilig zijn.

Tips voor een gezellige én veilige woonomgeving

Wij hebben alle tips om uw woongebouw gezellig én veilig te houden voor onze bewoners bij elkaar gezet.