vrije sector huur

Wij bieden onze beschikbare vrije sector huurwoningen aan op thuispoort.nl. Op deze website vind je ook het aanbod van andere corporaties in de regio Noordoost Brabant en Gennep. Om te kunnen reageren moet je ingeschreven staan als woningzoekende bij Thuipoort. Inschrijven en verlengen is gratis..
 
Bekijk voor meer informatie de flyer 'Op zoek naar een huurwoning' en de veelgestelde vragen hieronder.

Veel gevraagd over vrije sector huur

Wat is een vrije sector huurwoning?

Algemeen

Vrij sectorwoningen zijn huurwoningen voor huishoudens van één persoon met een inkomen vanaf € 40.766,- en huishoudens vanaf twee personen met een inkomen vanaf . Voor deze woningen kun je geen huurtoeslag aanvragen.

Ik wil een vrije sector huurwoning huren. Kan dat?

Algemeen

Dat hangt af van je inkomen. Bestaat je huishouden uit één persoon dan kun je reageren met een inkomen vanaf € 40.766,-. Bestaat je huishouden uit twee of meer personen personen dan kun je reageren met een inkomen vanaf € 45.015,-.

Hoeveel vrije sector huurwoningen verhuren jullie?

Algemeen

Wij verhuren 145 vrije sector woningen. Op thuispoort.nl vind je het complete regionale aanbod van alle aangesloten corporaties. Je vindt hier dus ook vrije sector huurwoningen van andere woningcorporaties.

Hoe lang duurt het voordat ik een vrije sector huurwoning krijg?

Algemeen

Dat is moeilijk te voorspellen. Dit hangt onder andere af van jouw inschrijfduur, in welke straat je wilt wonen of welk type woning je zoekt. Het hangt ook af van de manier waarop we de woning aanbieden. Bieden wij bijvoorbeeld de woning aan via loting dan heeft iedere kandidaat evenveel kans.

Hoe worden de vrije sector woningen op Thuipoort verdeeld?

Algemeen

De vrije sector wonigen op thuispoort.nl worden op twee manieren aangeboden:

  1. Aanbodmodel De woning wordt aangeboden op basis van opgebouwde inschrijfduur. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe hoger je op de lijst komt te staan. Je moet ook voldoen aan de gestelde voorwaarden.
  2. Lotingmodel Je kunt met het Lotingmodel reageren zonder opgebouwde inschrijfduur. Iedereen maakt evenveel kans. Je moet ook voldoen aan de gestelde voorwaarden.