reageren

Sta je ingeschreven als woningzoekende bij www.woonserviceregionaal.nl? Dan kun je reageren op beschikbare woningen in de regio Noordoost Brabant. Wij bieden hier samen met andere coporaties in deze regio beschikbare woningen aan. 

Hoe worden beschikbare woningen aangeboden?

Vrijgekomen woningen worden op twee manieren aangeboden. Dit staat duidelijk vermeld in de advertentie. 

  1. Via Inschrijfduur: de woning wordt aangeboden op basis van opgebouwde inschrijfduur. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe hoger je op de lijst komt te staan. 
  2. Via Loting: de woning wordt verloot, alle kandidaten hebben evenveel kans op de woning.

Maak een zoekprofiel aan

Om zeker te weten dat u niets mist, kunt u een zoekprofiel aanmaken. Je krijgt dan een e-mail wanneer een woning vrij komt die voldoet aan jouw zoekprofiel.

Zorg ervoor dat jouw gegevens kloppen

Je kunt niet op alle woningen reageren. Dit heeft te maken met jouw inkomen, leeftijd en het aantal mensen met wie je samenwoont. Daarom is het belangrijk dat je je gegevens juist invult. Pas je gegevens aan in je Account van WoonService Regionaal wanneer je situatie wijzigt. Anders bestaat de kans dat u de woning waarop u reageert niet krijgt. 

Meer informatie vind je in de flyer 'Op zoek naar een huuwoning'. Hieronder vind je ook een aantal veelgestelde vragen. Op www.woonserviceregionaal.nl vind je nog veel meer veelgestelde vragen. 

Veel gevraagd over reageren

Hoe kan ik reageren op een woning?

Algemeen

Wil je reageren op een huurwoning die wij aanbieden op www.woonserviceregionaal.nl? Klik dan onderin de advertentie op de knop 'Klik hier om op deze woning te reageren'. Je komt daarna in het scherm waar je kunt reageren.

Om te kunnen reageren op een huurwoning moet je bij WoonService Regionaal ingeschreven staan als woningzoekende voor huurwoningen. Deze inschrijving kost € 10 per jaar. Na tien jaar is dit gratis. 

Bekijk de flyer 'Op zoek naar een huurwoning' voor meer informatie. 

Moet ik iedere dag het woningaanbod op WoonService Regionaal bekijken?

Algemeen

Iedere dag kunnen er nieuwe woningen op www.woonserviceregionaal.nl komen. Wil je niets missen? Stel dan een Zoekprofiel in. Dit doe je door naar 'Mijn Account' te gaan op www.woonserviceregionaal.nl. Vul hier ‘Mijn Zoekprofiel’ in. Geef daarna in 'Mijn account' aan dat je tipberichten via e-mail wilt ontvangen.

Kan ik reageren op alle woningen die worden aangeboden?

Algemeen

Nee, je kunt alleen reageren op woningen die passen bij jouw inkomensgroep. Jouw inkomen, de grootte van je huishouden en je leeftijd bepalen in welke inkomensgroep je valt en op welke woningen je kunt reageren. Wanneer je inlogt op www.woonserviceregionaal.nl, zie je automatisch alleen die woningen die passen bij jouw inkomen.

Let op: zorg ervoor dat de gegevens over jouw inkomen (én dat van een eventuele partner) en huishoudgrootte altijd kloppen. Als blijkt bij controle dat je gegevens niet kloppen, dan kunnen we je de woning niet aanbieden.

Hoe vaak worden er huurwoningen aangeboden?

Algemeen

Elke dag komen de nieuwe woningen om middernacht online op www.woonserviceregionaal.nl.

Binnen welke termijn moet ik op een woning reageren?

Algemeen

Een woning staat 7 dagen op de www.woonserviceregionaal.nl. Bij iedere advertentie staat hoe lang je nog op de advertentie kunt reageren.

Ik heb gereageerd op een woning maar ik wil mijn reactie verwijderen. Kan dat?

Algemeen

Zolang de woning wordt geadverteerd op WoonService Regionaal kun je je reactie verwijderen. Dit doe je door in te loggen op je account op www.woonserviceregionaal.nl.

Ik heb gereageerd op een woning. Hoe zie ik op welke plek ik ben geëindigd?

Algemeen

Als je bent ingelogd kun je via 'Mijn account' de reacties bekijken. Bij jouw reacties kun je zien op welke plaats je bent geëindigd. Let op: zolang mensen nog kunnen reageren op de woning, kun je dus nog zakken op de lijst.

Ik heb gereageerd op een woning. Wanneer hoor ik iets?

Algemeen

Na de sluitingsdatum van de advertentie zie je via 'Mijn Account' op www.woonserviceregionaal.nl op welke plaats je bent geëindigd. Als je de eerste kandidaat bent voor de woning dan nemen we telefonisch contact met je op. Het aanbod krijg je ook via de e-mail toegestuurd en kun je vinden in 'Mijn Account' op WoonService Regionaal.

Mag ik op meerdere woningen tegelijk reageren?

Algemeen

Je kunt maximaal tien reacties plaatsen op het lopende aanbod. Heb je op tien advertenties gereageerd en zie je in het nieuwe aanbod een beter passende woning? Dan kun je via 'Mijn account' op www.woonserviceregionaal.nl één van de reacties intrekken. Daarna kun je reageren op de beter passende huurwoning. Zodra een advertentie niet meer online staat, kun je direct een nieuwe reactie plaatsen.