inschrijven

Ben je op zoek naar een huurwoning in de regio Noordoost Brabant? Schrijf je dan in als woningzoekende op www.woonserviceregionaal.nl. Op deze website bieden wij samen met de andere corporaties in deze regio beschikbare woningen aan. Je kunt je inschrijven vanaf 18 jaar. Een inschrijving kost € 10 per jaar. Na 10 jaar inschrijving is dit gratis. 

Bekijk voor meer informatie onderstaande video, de flyer 'Op zoek naar een huurwoning' en de veelgestelde vragen hieronder. 

Veel gevraagd over inschrijven

Waar kan ik me inschrijven als woningzoekende?

Algemeen

Je kunt je op www.woonserviceregionaal.nl inschrijven als woningzoekende in de regio Noordoost Brabant. Hier bieden wij onze woningen aan, samen met andere corporaties die huurwoningen hebben in deze regio. Op WoonService Regionaal vind je dus ook huurwoningen van andere corporaties.

Je kunt je inschrijven vanaf 18 jaar. Een inschrijving kost € 10 per jaar. Na 10 jaar inschrijving is dit gratis.

Meer informatie over hoe je je kunt inschrijven als woningzoekende vind je op www.woonserviceregionaal.nl.

Ben je op zoek naar een studentenwoning? Dan schrijf je je in op studentroomsbrabant.woonserviceregionaal.nl

Hoe kan het dat ik ben uitgeschreven als woningzoekende bij WoonService Regionaal?

Algemeen

Je inschrijving vervalt:

  • als je je inschrijving niet op tijd verlengt. Je ontvangt een e-mail van WoonService Regionaal wanneer je inschrijving verlengd moet worden.
  • als je een huurovereenkomst tekent voor onbepaalde tijd voor een woning die is aangeboden via WoonService Regionaal. Dit geldt ook bij woningruil.

Ik heb mijn inschrijving niet op tijd verlengd en nu ben ik uitgeschreven als woningzoekende. Kan dit worden teruggedraaid?

Algemeen

Neem hiervoor contact op met WoonService Regionaal. Gebruik hiervoor het contactformulier op www.woonserviceregionaal.nl. Zij kijken naar wat er mogelijk is.

Wat betaal ik voor het inschrijven als woningzoekende?

Algemeen

Het inschrijfgeld voor WoonService Regionaal is € 10 per jaar. Na 10 jaar inschrijving is dit gratis.

Wat heb ik nodig om me in te schrijven als woningzoekende?

Algemeen

Om je in te schrijven als woningzoekende heb je een e-mailadres nodig en een computer, tablet of mobiele telefoon met toegang tot het internet. Heb je dit zelf niet? Maak dan gebruik van de computer van familie of een kennis. Je kunt ook terecht in de bibliotheek.

Let op: je hebt een e-mailadres nodig om je in te schrijven

Om je in te schrijven als woningzoekende heb je een e-mailadres nodig. Op dit e-mailadres ontvang je ook het verzoek om je inschrijving te verlengen. Heb je geen e-mailadres? Bel ons dan op 088 008 1400. Of kom langs bij ons op kantoor.

Je kunt ook binnenlopen bij een andere woningcorporatie die is aangesloten bij WoonService Regionaal.

Benodigde gegevens om je in te schrijven

Voor je inschrijving heb je je persoonsgegevens en je verzamelinkomen nodig. Je vindt dit op de inkomensverklaring van de Belastingdienst. Deze kun je downloaden op de website van de Belastingdienst. Log in met je DigiD en ga naar het tabblad 'Inkomstenbelasting'. Je kunt de verklaring ook telefonisch opvragen bij de Belastingdienst door te bellen naar 0800 0543.

Ga je met meer personen verhuizen? Tel dan van alle meeverhuizende personen het verzamelinkomen op. Het inkomen van kinderen hoef je nooit in te vullen. Vul de kinderen wel in bij het aantal meeverhuizende personen.

Hoe lang duurt het voordat ik een huurwoning krijg?

Algemeen

Dat is moeilijk te voorspellen. Dit hangt onder andere af van jouw inschrijfduur, in welke straat je wilt wonen of welk type woning je zoekt. Het hangt ook af van de manier waarop we de woning aanbieden. Bieden wij bijvoorbeeld de woning aan via loting dan heeft iedere kandidaat evenveel kans.

Wanneer vervalt mijn inschrijving?

Algemeen

Je inschrijving vervalt:

  • als je je inschrijving niet op tijd verlengt. Je ontvangt een e-mail van WoonService Regionaal wanneer je inschrijving verlengd moet worden.
  • als je een huurovereenkomst tekent voor onbepaalde tijd voor een woning die is aangeboden via WoonService Regionaal. Dit geldt ook bij woningruil. Wil je in de toekomst weer kans maken op een huurwoning? Schrijf je dan opnieuw in bij WoonService Regionaal.

Hoe kan ik me inschrijven voor een nieuwbouwwoning?

Algemeen

Je kunt je niet specifiek inschrijven voor een nieuwbouwwoning. Al onze beschikbare woningen worden aangeboden op www.woonserviceregionaal.nl, ook onze nieuwbouwwoningen. Om hierop te kunnen reageren moet je bij WoonService Regionaal ingeschreven staan als woningzoekende.

Wanneer moet ik mijn inschrijving verlengen?

Algemeen

Je inschrijving bij WoonService Regionaal is één jaar geldig. Zes weken voor het aflopen van de inschrijfperiode ontvang je automatisch een e-mail van WoonService Regionaal.

Ik sta ingeschreven als woningzoekende. Kan ik mijn inschrijftijd laten overzetten naar iemand anders?

Algemeen

Nee, dat is niet mogelijk. Je inschrijving is persoonsgebonden.

Ik sta ingeschreven voor garages en/of parkeerplaatsen. Kan ik nu ook op een huurwoning reageren?

Algemeen

Nee, voor het reageren op huurwoningen moet je jezelf inschrijven voor huurwoningen. De inschrijving voor huurwoningen kost € 10

Ik ben op zoek naar een studentenwoning. Waar schrijf ik me in?

Algemeen

Hiervoor schrijf je je in bij studentroomsbrabant.woonserviceregionaal.nl. Op deze website bieden wij samen met andere woningcorporaties studentenwoningen aan.

Ben ik verplicht om op woningen te reageren om mijn inschrijfduur te behouden?

Algemeen

Nee, dat is niet verplicht.