scheiding of uit elkaar

Ga je scheiden of uit elkaar? Neem dan contact met ons op via 088 008 1400. We helpen je graag bij het (eenzijdig) opzeggen van de huur of het aanpassen van de huurovereenkomst. In de veelgestelde vragen hieronder lees je wat je de gevolgen zijn van de scheiding/uit elkaar gaan en wat je moet regelen. 

Veel gevraagd over scheiding of uit elkaar

Mijn partner en ik gaan scheiden / uit elkaar. Hoe werkt dat met de huurovereenkomst?

Algemeen

Staat de huurovereenkomst op beide namen? Zijn jullie getrouwd, geregistreerde partners of hebben jullie een duurzame gemeenschappelijke huishouding van minstens 2 jaar? Dan hebben jullie wettelijk gezien allebei recht op de woning.

Samen spreken jullie af wie in de woning blijft wonen. Kom je er samen niet uit? Dan kun je de rechter hierover een uitspraak laten doen. Wij zijn hier geen partij in. Wel ontvangen wij graag bewijs van de uitspraak.

Daarna is het belangrijk dat je de wijziging aan ons doorgeeft. Klik hier om de (eenzijdige) huuropzegging aan ons door te geven. Wij bevestigen dit aan beide partijen. Tot deze datum zijn jullie allebei verantwoordelijk voor een eventuele huurachterstand.

Mijn partner en ik zijn uit elkaar. De huurovereenkomst staat op naam van mijn ex. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Kan dit?

Algemeen

Wij kunnen het huurovereenkomst op jouw naam zetten als jullie getrouwd of geregistreerde partners zijn. Is dat niet het geval? Dan stellen wij als voorwaarde dat je minimaal 2 jaar lang een duurzaam gezamenlijke huishouding voerde. Dit moet je kunnen aantonen. Bijvoorbeeld met een samenlevingscontract, afschriften van een gezamenlijke rekening of betalingsbewijzen. Je kunt dan medehuurderschap aanvragen. Als wij dit goedkeuren, kan jouw ex de huur opzeggen. Je mag dan in de woning blijven. Neem hiervoor contact met ons op via 088 008 1400

We gaan uit elkaar en één van ons neemt het huurovereenkomst over. Heeft dit gevolgen voor de hoogte van de huurtoeslag?

Algemeen

Ja, dit kan gevolgen hebben. Neem hiervoor contact op met de Belastingdienst: 0800 0543