Tips om energie te besparen

Nu de energieprijzen enorm gestegen zijn wil iedereen energie besparen. Een goed geïsoleerde woning helpt bij het het verlagen van de energierekening. Daarom zetten we alles op alles om onze woningen die nog (beter) geïsoleerd moeten worden, zo snel als mogelijk aan te pakken. Maar ook jij kunt in actie komen!

Bespaar je de energie, kom zelf in actie!

Het lijkt misschien een druppel op de gloeiende plaat. Maar wist je dat je door het toepassen van energiebesparingstips echt kunt besparen op je energierekening? Hieronder vind je 20 tips waarmee je direct aan de slag kan om je energieverbruik te verlangen. Spreek je niet zo goed Nederlands? Of wil je meer weten over energie besparen? Kijk dan ook eens op energie.steffie.nl. Op deze website wordt in meerdere talen uitgelegd hoe je energie kunt besparen. 

Grote besparingen

Alle beetjes helpen

Handige extra tips

Veel gevraagd over tips om energie te besparen

Ik wil overstappen op elektrisch koken. Kan dat?

Algemeen

Elektrisch koken is een stuk beter voor het klimaat dan koken op gas. Maar er zijn meer voordelen. Elektrisch koken is veiliger want er is geen vuur. En een elektrische kookplaat of elektrisch fornuis is makkelijker schoon te maken. Elektrisch koken is nog wel iets duur dan koken op gas. Dit scheelt met de huidige prijzen ongeveer € 2 per maand.

Gebruik je gas alleen om op te koken en dus niet om je woning te verwarmen? Dan is overstappen op elektrisch koken wel goedkoper. 

Wil je overstappen? Stuur dan jouw aanvraag naar klantenservice@wonenbijJOOST.nl. Wij beoordelen vervolgens of dit mogelijk is in jouw woning.

Mag ik een slimme meter laten plaatsen in mijn woning?

Algemeen

Ja, je hebt daarvoor geen toestemming nodig.