tips om energie te besparen

De komende jaren gaan we versneld nog meer woningen energiezuiniger maken. Goed voor het milieu, maar vooral ook voor de portemonnee en het wooncomfort van onze huurders. 

Als bewoner kun jij ook je steentje bijdragen door bewust om te gaan met energie. Want je kunt eenvoudig en zonder grote investering minder energie verbruiken. Benieuwd naar hoe je doet? Hieronder lees je meer. 

Veel gevraagd over tips om energie te besparen

Hebben jullie tips om energie te besparen?

Algemeen

Je kunt zelf een heleboel doen om energie te besparen. Veel concrete besparingstips vind je op de website van Milieucentraal: www.milieucentraal.nl/energie-besparen.

Ik wil overstappen op elektrisch koken. Kan dat?

Algemeen

Ondanks de stijgende gasprijzen, is elektrisch koken nog steeds duurder dan koken op gas. Uitzondering is wanneer je gas alleen gebruikt om op te koken en dus niet om je woning te verwarmen of voor warm water. Dan is overstappen op elektrisch koken wel goedkoper.

Wil je toch overstappen? Stuur dan jouw aanvraag naar klantenservice@wonenbijJOOST.nl. Wij beoordelen vervolgens of dit mogelijk is in jouw woning.

De gasprijzen zijn enorm gestegen. Hebben jullie tips om gas te besparen?

Algemeen

Je kunt zelf een heleboel doen om gas te besparen. Veel concrete besparingstips vind je op de website van Milieucentraal: www.milieucentraal.nl/energie-besparen.

Mag ik een slimme meter laten plaatsen in mijn woning?

Algemeen

Ja, je hebt daarvoor geen toestemming nodig.