isoleren

De komende jaren gaan we versneld nog meer woningen isoleren. Een goed geïsoleerde woning is comfortabel. Maar nog belangrijker: jij als huurder bespaart hierdoor ook op je energierekening. Zeker met de stijgende energieprijzen is dat nodig.

Doordat het wegvallen van de verhuurdersheffing kunnen we sneller, meer huizen isoleren. Doordat we deze heffing niet meer aan het Rijk hoeven te betalen, hebben we extra geld beschikbaar om te investeren. We pakken vooral de woningen aan die slecht geïsoleerd zijn en een slecht energielabel hebben. Dit doen we tijdens onderhoudsprojecten maar bijvoorbeeld ook wanneer een woning van huurder wisselt. 

Wil jij je woning nu al beter isoleren?

Woon je in een eengezinswoning of een boven-benedenwoning? Dan kun je een aanvraag voor het isoleren van jouw woning bij ons indienen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. En het moet technisch mogelijk zijn. Voordat jouw aanvraag wordt goedgekeurd, komt de opzichter langs om dit te beoordelen. Zo ja, dan ontvang je een aanbod voor het isoleren van jouw woning.

Klik hier om je aanvraag in te dienen. 

Veel gevraagd over isoleren

Komt mijn woning in aanmerking voor isolatie?

Algemeen

Woon je in een eengezinswoning of een boven-benedenwoning? Dan kun je een aanvraag voor het isoleren van jouw woning bij ons indienen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. En het moet technisch mogelijk zijn.

Voordat jouw aanvraag wordt goedgekeurd, komt de opzichter langs om te beoordelen of het technisch mogelijk is. Zo ja, dan ontvang je een aanbod voor het isoleren van jouw woning.

Klik hier om je aanvraag voor het isoleren van jouw woning in te dienen. 

Ik wil graag isolatieglas in mijn woning. Waar kan ik dat aanvragen?

Algemeen

Woon je in een eengezinswoning of een boven-benedenwoning? Dan kun je een aanvraag voor isolatieglas bij ons indienen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. En het moet technisch mogelijk zijn.

Voordat jouw aanvraag wordt goedgekeurd, komt de opzichter langs om te beoordelen of het technisch mogelijk is in jouw woning. Zo ja, dan ontvang je een aanbod voor het plaatsen van het isolatieglas.

Klik hier om jouw aanvraag voor isolatieglas in te dienen. 

Ik wil mijn woning beter isoleren. Mag ik zelf isolatie aanbrengen?

Algemeen

Dit doen wij voor jou. Woon je in een eengezinswoning of een boven-benedenwoning? Dan kun je een aanvraag voor het isoleren van jouw woning bij ons indienen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. En het moet technisch mogelijk zijn.

Voordat jouw aanvraag wordt goedgekeurd, komt de opzichter langs om te beoordelen of dit technisch mogelijk is. Zo ja, dan ontvang je een aanbod voor het plaatsen van het isolatie.

Ik heb een huurverhoging gekregen omdat mijn woning verbeterd is. Waarom is dat?

Algemeen

Als wij jouw woning verbeterd hebben, kan het zijn dat de huur omhoog gaat. Bijvoorbeeld wanneer we isolatie(glas) of zonnepanelen plaatsen. De kwaliteit van de woning stijgt hierdoor en daardoor stijgt de huurprijs.

Vaak levert zo'n verbetering jou als huurder een energiebesparing op. Zo zorgt isolatie(glas) ervoor dat er minder gas nodig is om jouw woning te verwarmen. Dit scheelt in energiekosten. Maar ook zonnepanelen hebben een positief effect op de energierekening. Wij laten je altijd vooraf weten als de huur omhoog gaat.

Wat doen jullie aan het verlagen van het energieverbruik van mijn woning?

Algemeen

Wij zijn volop bezig met het energiezuiniger maken van onze woningen. Dit doen we tijdens onderhoudsprojecten maar ook wanneer een woning van huurder wisselt. We verbeteren het energieverbruik door energiebesparende aanpassingen te doen in de woning.

We kiezen vooral voor isoleren en ventileren omdat deze maatregelen het grootste effect hebben op het energieverbruik. Ook plaatsen we steeds vaker een hybride variant voor de CV-ketel. Pas daarna kijken we naar zonnepanelen.