Thuispoort is live: één regionale website met sociale huurwoningen

Je las misschien al eerder over de komst van Thuispoort. En vanaf nu is het zover! Vanaf vandaag, 15 mei, staan alle vrijkomende sociale huurwoningen uit de regio Noordoost-Brabant en een deel van Gennep op één website: thuispoort.nl.

Tekst gaat verder onder de foto.

Wat betekent Thuispoort voor jou als woningzoekende?

Als je in deze regio een woning zoekt, hoef je jezelf niet meer op verschillende websites in te schrijven, maar alleen op thuispoort.nl. Een stuk makkelijker. En omdat je op één plek kunt zoeken bij acht corporaties, heb je een ruimere keuze uit passende woningen. Verder zijn aan inschrijven en verlengen geen kosten verbonden.

Acht woningcorporaties bieden hun woningen aan op thuispoort.nl: Woonveste, Area, BrabantWonen, Charlotte van Beuningen, Mooiland, Woonmeij, Zayaz en JOOST. Vanaf vandaag kun jij jezelf daar ook inschrijven.

Calinde Derksen, manager-bestuurder van Thuispoort: “Je hoeft je als woningzoekende niet meer op verschillende websites in te schrijven. Dat maakt het zoeken makkelijker. En je hebt een ruimere keuze uit passende woningen.”

Al ingeschreven als woningzoekende? Voor 22 mei krijg je bericht.

Stond je al ingeschreven als woningzoekende bij WoonService Regionaal, Ons Huiz, Mooiland of Charlotte van Beuningen?

  • Je inschrijving én inschrijftijd zijn overgezet naar Thuispoort.
  • Stond je bij meer websites ingeschreven? Dan is je langste inschrijftijd meegegaan.
  • Vóór 22 mei krijg je bericht over hoe je jouw inschrijving bij Thuispoort kunt activeren. De eerste woningen die we adverteren staan daarom langer online. Je kunt op deze woningen reageren tot vrijdag 24 mei, 12.00 uur 's middags. Vanaf 21 mei staan advertenties weer 3 kalenderdagen online.

Tekst gaat verder onder de video

 

Aparte website voor studentenwoningen

Voor studenten is er een aparte website: thuispoortstudentenwoningen.nl.

Heb je nog geen e-mailadres?

Om te kunnen zoeken naar woningen op Thuispoort heb je een e-mailadres nodig. Weet je niet hoe je aan een e-mailadres komt? Neem dan contact op met JOOST of met een van de andere woningcorporaties die meedoen aan Thuispoort. Zij helpen je een e-mailadres toe te voegen.

De belangrijkste spelregels van Thuispoort

  • Een advertentie voor een beschikbare woning staat 3 dagen online.
  • Je mag tegelijkertijd reageren op zoveel advertenties als je wilt.
  • Als je als kandidaat tijdens een lopende advertentie je gegevens aanpast, komt je reactie onderaan op de lijst als niet passend.
  • Als je driemaal een aanbieding weigert, kun je drie maanden niet reageren op een woning. Datzelfde geldt als je driemaal niet komt opdagen bij een groepsbezichtiging – ook als je niet op 1 staat.
  • Elk jaar moet je jouw inschrijving bij Thuispoort verlengen; dit is gratis.

Meer weten over Thuispoort?

Kijk op thuispoort.nl voor meer informatie en antwoorden op allerlei vragen. Of bel naar 085 – 33 03 550. Mailen kan ook: info@thuispoort.nl.