JOOST kijkt binnen bij Aart Schoemaker in Boxtel

Aart woonde op allerlei plekken in Nederland voordat hij vorig jaar in Boxtel belandde. Hij stond al langer ingeschreven voor een huurwoning. Aart reageerde op ‘Appartement Vinckenrode’ aan de Mgr. Bekkersstraat. "Ik gun iedereen zo’n fijne woning".

“Ik heb de tijd afgeschaft. Ik doe alleen nog wat ik leuk vind en waar ik blij van word”, lacht Aart Schoemaker (75). Eén van de dingen die hem blij maken, is zijn appartement bovenin Vinckenrode in Boxtel. “Ik heb geluk gehad”, beseft hij.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Ik kon het niet geloven: prachtig!

“Ik had geen idee wat voor woning het was”, vertelt hij nu. Hij stond tweede op de lijst. Toen de eerste op de lijst afviel, nodigde JOOST hem uit te gaan kijken. “Ik kon het niet geloven. Prachtig! Met een eigen lift en balkon. En dat uitzicht. Ik ga hier nooit meer weg, dit is mijn eindbestemming. Niet dat mijn laatste dagen snel komen, want ik word honderd.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Het uitzicht waar Aart in zijn 'penthouse' elke dag mee wakker wordt.

Kijk, dat uitzicht

Aart woont er nu een half jaar. Of hij tevreden is? In een comfortabele stoel vertelt hij: “Ik besef dat ik geluk heb gehad, ik gun iedereen zo´n fijne woning.” En wijzend naar het Franse balkon met dubbele deuren: “Kijk dat uitzicht. Dit is de fijnste plek in huis, hier in deze stoel met dit zicht op het centrum van Boxtel.”

Alle voorzieningen dichtbij

Hij vervolgt: “Ik mag dan honderd worden, ik kijk wel degelijk naar de toekomst. Dit appartement is rolstoelvriendelijk en alle belangrijke voorzieningen zijn dichtbij. Het centrum op drie minuten lopen, winkelcentrum Oosterhof, de huisarts, het station, het ziekenhuis in Den Bosch. En hier in huis heb ik alles ‘smart’ gemaakt, veel dingen kan ik op afstand bedienen. Dat regel ik allemaal zelf, dat vind ik leuk.”

Ik vind het belangrijk om mee te denken

JOOST houdt regelmatig Luisterpanels. Een gespreksleider praat dan met huurders over een thema. Medewerkers van JOOST zijn in een andere ruimte. Zij kunnen geen vragen stellen, alleen luisteren. Aart doet graag mee aan de Luisterpanels. Ook is hij vaste deelnemer van de Meedenkgroep. “Dat doe ik heel bewust. Ik vind het belangrijk om mee te denken. Deze gesprekken leveren JOOST veel belangrijke informatie op.”

Dit artikel verscheen ook in ons huurdersmagazine voorjaar 2023.